Mintaleadás, mintaszállítás

A levett minták leadhatók laboratóriumunkban személyesen, minden hétköznap 9-17 óráig.
Cím: 1117 Budapest, Fehérvári út 84/a.

Általános mintaszállítás:
Budapesti, érdi, diósdi mintaszállítás esetén az aznapi mintaszállítási igényt 14 óráig tudjuk fogadni.
Magyarország többi részéről az mintaszállítás előre egyeztetett időpontban történik.
Mintaszállítás az alábbi telefonszámon kérhető: +36 30 287 2991

Amennyiben a minta 15 óráig beérkezik hozzánk, úgy az eredményt aznap 18 óráig megküldjük. Amennyiben 15 óra után érkezik be a minta, akkor a következő munkanap délelőtt adunk eredményt. A fent leírt határidők a mikrobiológiai, PCR, szövettani, citológiai és allergia vizsgálatokra nem vonatkoznak, ott az árlistában feltüntetett idők az irányadók.

A mintaszállítás költsége:

A mintaszállítás díja minden esetben 1.000 Ft (ezer Forint) + ÁFA /cím /nap /első alkalom.

Amennyiben napi több alkalommal van szükség szállításra, úgy a további szállítási díj a második alkalomtól 2.500 Ft (kettőezer-ötszáz) Forint + ÁFA /cím /alkalom.

Konkrét időpontra megrendelt mintaszállítás díja 5.000 Ft (ötezer) Forint + ÁFA /cím /alkalom, amennyiben a megrendelt időpontot Szolgáltató visszaigazolja.

Amennyiben szállítás megrendelésre kerül, de minta átadás nem történik, 2.500 Ft (kettőezerötszáz) Forint + ÁFA /cím /alkalom „minta nélküli szállítási díj” kerül kiszámlázásra.

Budapest közigazgatási területén kívülre megrendelt szállítás esetén, amennyiben a mintafelvételi cím nem esik Szolgáltató szállítási útvonalába, egyedi szállítási díj kerül kiszámlázásra. Az egyedi szállítási díjról a mintaszállítás megrendelésekor Szolgáltató tájékoztatást ad.

A további részletekkel kapcsolatban érdeklődjön az alábbi elérhetőségeink egyikén:

  • vet@corden.hu

  • +36 30 287 2991

  • www.cordenvet.hu.

  • www.labor.cordenvet.hu

Kérjen ajánlatot online!

Hematológiai, kémiai, szerológiai, mikrobiológiai, PCR , citológiai és szövettani laborszolgáltatás
állatorvosok részére

Amennyiben van rá lehetőség, még a rendelőben célszerű a mintát centrilefugálni és fecskendővel eppendorfba vagy másik natív csőbe átszívni, vagy szérumszeparátoros cső esetében a mintát centrifugálni és benne hagyni.

Amennyiben nem áll rendelkezésre centrifuga, fél-1 órát állni hagyjuk alvadni, majd szívjuk át egy másik csőbe. Aznapi vérvétel esetén az EDTA-s és a natív csöveket célszerű betenni 4 fokos hűtőbe, az előző esti szérumos csőbe vett mintákat pedig lefagyasztani -20 fokra.

Minden vizsgálathoz megfelelő csövet szükséges küldenünk.

  • Biokémiai, szerológiai, endokrinológiai vizsgálatainkat natív (piros kupakos) vagy szérum-szeparátoros (sárga kupakos),
  • hematológiai és egyes PCR vizsgálatokat EDTA-s (lila kupakos),
  • a véralvadási vizsgálatokat citrátos csőből (kék kupakos),
  • a glükóz vizsgálatokat Na-Fluoridos csőből (szűrke kupakos) tudjuk elvégezni.

Mindig törekedjünk a lehető legtöbb minta levételére (minimum 2-3 ml). Citrátos vér esetében nagyon fontos, hogy a vér-citrát arány megfelelő legyen, így igyekezzünk a csövet jelig tölteni. Amennyiben nagyon kevés vért tudunk levenni, célszerű azt heparinos (zöld kupakos) csőbe küldeni, abból a hematológiai és a biokémiai vizsgálatokat is el tudjuk végezni. Amennyiben kérdés merül fel a szükséges csövekkel kapcsolatban, úgy keressék laboratóriumi munkatársainkat.

Molekuláris vizsgálatok esetében Anaplasma, FeLV, FIV, Babesia, Dirofilaria diagnosztikához EDTA-s vér, Mycoplasma, Herpesz-vírushoz vattapálca (transzport nélkül), hüvelyváladék vagy sperma, esetleg tasakváladék, FIP (macska koronavírus), Giardia, és Parvovírus esetében bélsár, Szopornyica, Leptospira gyanúnál lehetőleg sterilen vett vizelet szükséges.

Bélsár vizsgálatokhoz, mikrobiológiai tenyésztéshez minden esetben szükség van transzport táptalajos vattapálcára és natív mintára, váladékok esetében natív vattapálcára is.

Bőrkaparékok vizsgálatához szükség van kitépkedett szőrszálakra és hámkaparékra, ehhez steril szikével kaparjuk meg a bőr felületét, amíg az első vércsepp/savó megjelenik, és tegyük szikét egy steril csőbe.

Citológiai kenetvizsgálat esetében szükség van natív minta küldésére steril csőben, esetleg fecskendőben. Amennyiben csak kenetet tudunk küldeni, azt szélesszük tárgylemezre, és fixáljuk abszolút alkohollal. Hogy a minta ne sérüljön, kérjük, hogy a tárgylemezt tegyék tárgylemeztartóba, így a 2 tárgylemez nem ragad össze.

FIGYELEM: a tárgylemezt ne fessük meg és ne fedjük le fedőlemezzel.