Kik vagyunk?

A CORDEN INTERNATIONAL /MAGYARORSZÁG/ KFT. 2004 óta működik a humán labordiagnosztikai piac meghatározó szereplőjeként. Cégünk 2017-ben indította el új üzletágát állatorvosok és állatklinikák számára nyújtott laborszolgáltatásokkal Dr. Szabó Nikoletta és Jerzsele Ákos Ph.D. egyetemi docens irányításával.

A labordiagnosztika az állatgyógyászat szerves része, ugyanúgy, ahogy a humán gyógyászatban is létfontosságú. A gyorsan elkészült, pontos laboreredmények megalapozzák a helyes diagnózis felállítását.

Többéves labordiagnosztikai tapasztalat mellet a szakma elismert állatorvosainak közreműködése, elhivatottsága és a dinamikusan fejlődő géppark is hozzájárult, hogy az állatorvosi laboratórium mára több tízezer mintát fogadjon és dolgozzon fel évente.

Kezdetben társ- és haszonállatok hematológiai, kémiai és mikrobiológiai laboratóriumi vizsgálataira szakosodott, napjainkban azonban már egzotikus állatoktól vett minták is érkeznek a laboratóriumba. A labor indulásakor a szakmai stábhoz több szakterület specialistája is csatlakozott, akik készséggel segítenek leletkonzultáció, szaktanácsadás keretein belül a kapott leletekkel kapcsolatban felmerülő kérdések megválaszolásában.

A CordenVet a laborminták feldolgozása mellett fontosnak tartja az állatorvosok folyamatos edukációját is. Ennek érdekében az elmúlt évekbe rendszeres továbbképzéseket szerveztek, aminek a már két éve húzódó világjárvány sem tudta útját állni, és amely képzések így az online térbe kerültek át.

Az online előadáson Jerzsele doktor Úr és Szabó doktornőn kívül más vendégelőadók is közreműködtek, akik különböző témaköröket érintettek. Szó volt többek között a lovak lázas betegségeiről, a kutyákat érintő szívférgesség aktuális vizsgálatairól és gyógyszerezési ajánlásáról, illetve az atópiás dermatitis kezeléséről.

Ezek a képzések közkedveltek az állatorvosok, állatorvostan hallgatók körében. Az itt elhangzó hasznos információk nagy segítséget nyújtanak a diagnózis pontosabb felállításában, a helyes gyógykezelés kiválasztásában.

Kérjen ajánlatot online!

Hematológiai, kémiai, szerológiai, mikrobiológiai, PCR , citológiai és szövettani laborszolgáltatás
állatorvosok részére

Szakmai stábunk

Magyarország egyik legnagyobb humán- és állat labordiagnosztikai szolgáltatásokat nyújtó cége vagyunk

Dr. Jerzsele Ákos Ph.D. egyetemi docens, szakmai vezető

Jerzsele Ákos 2004-ben szerezte állatorvosi diplomáját az Állatorvostudományi Egyetemen, immáron 16 éve az intézmény dolgozója. A Gyógyszertani és Méregtani Tanszék vezetője, habilitált egyetemi docens.

Fő érdeklődési területei az állatorvosi és humán farmakológia, elsősorban az antimikrobiális szerek ellen kialakuló rezisztencia mechanizmusai és ennek leküzdésének lehetőségei. Klinikai állatorvosként is gyakorolja hivatását, társállatokkal foglalkozik.

2009-ben nyerte el Ph.D. fokozatát, 2010-ben kapta Kisállatgyógyász Szakállatorvos posztgraduális diplomáját. Több hazai és nemzetközi szakmai szervezet tagja, jelenleg 4 Ph.D.-hallgató témavezetője. 2015 óta a CordenVet állatorvosi laboratórium szakmai vezetője

Dr. Szabó Nikoletta állatorvos, a CordenVet laborvezetője

Szabó Nikoletta állatorvos vagyok. 8 éve végeztem az Állatorvostudományi Egyetemen, azóta laboros állatorvosként dolgozom. Végzés után a Vet-Med-Laborban szereztem gyakorlatot és tapasztalatot az állatorvosi munka ezen részéhez. Közben több tanfolyamon és továbbképzésen bővítettem a klinikai mikrobiológiai ismereteimet. A továbbképzések során a Szent László Kórház, az Országos Epidemiológiai Központ, az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet és SZTE – Klinikai Mikrobiológiai Diagnosztikai Intézet mikrobiológiai laboratóriumában szereztem gyakorlatot.

2017-ben kezdtük meg a CordenVet állatorvosi labor kialakítását, ahol azóta is laborvezetőként dolgozom Dr. Jerzsele Ákos szakmai irányítása alatt.
Remélem, hogy ez a több éves munka közben és azon kívül szerzett, majd a gyakorlatban is kamatoztatott tapasztalat hozzásegít a jobb és pontosabb eredmények kiadásához.

Dr. Vajdovich Péter Ph.D. dipl. ECVCP. egyetemi docens

Vajdovich Peter állatorvos diplomáját 1990-ben szerezte. Azóta a Budapesti Állatorvostudományi Egyetemen dolgozik. Közreműködik a kórélettan, a laboratóriumi diagnosztika (klinikai patológia) és belgyógyászat oktatásában. 2000-ben megvédte doktori értekezését a szabadgyök és antioxidáns paraméterek méréséről vörösvérsejtekben témában.

Mintegy 23 éve, 1996 óta irányítja a klinikai onkológiai vizsgálatokat és gyógykezeléseket. Fő kutatási területe a prognosztikai markerek és a multi drog-rezisztencia a kutyák daganataiban. 2002-ben az European College of Veterinary Clinical Pathology (ECVCP) tagjává vált, 2004-ben docensi kinevezését szerezte.

Alapvetően klinikai patológus, de munkaidejének 30% -ában klinikai onkológusként dolgozik. Az Állatorvostudományi Egyetem klinikai laboratóriumát vezeti és tulajdonosa az Állatorvosi Hematoogy és Onkológiai Központ Kft.-nak / Á.H.O.K. Kft./, ahol a tudományos munkájához alapot adó betegekkel és azok szövet-, ill. vérmintáival foglalkozik. Jelenleg az ECVCP Vizsgabizottságának társelnöke, az European Society of Veterinary Oncology (ESVONC) tagja, valamint az ESVONC Tudományos Bizottságának volt tagja. 2014-ben a Budapesti Állatorvostudományi Egyetem újonnan alapított Kórélettani és Onkológia Tanszékének vezetőjévé vált. Tagja a Boerhinger-Ingelheim Állatorvosi Onkológiai Tanácsadó Testületének (Veterinary Oncology Advisory Board, VOAB) és a Royal Canin Európai Állatorvosi Onkológiai Tanácsának. Számos nemzetközi citológiai és hematológiai kurzust vezetett Magyarországon, és más országokban, valamint számos országban meghívták vendég klinikusként elsősorban onkológiai témában.

Dr. Kemenesi Gábor Ph.D. mikrobiológus, Pécsi Tudományegyetem

Dr. Kemenesi Gábor, virológiai témában doktorált, egyetemi adjunktus a Pécsi Tudományegyetemen. Fő kutatási területe az állatokról emberre terjedő betegségek, a modern molekuláris biológiai eljárások szakértője, több állategészségügyi diagnosztikai teszt fejlesztését vezette végig az elmúlt évek során.

Horváth Réka laborasszisztens

Horváth Réka vagyok, okleveles biomérnök. Diplomámat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szereztem, tanulmányaimmal párhuzamosan elvégeztem egy kisállatorvosi asszisztensi képzést is. A CordenVetnél laborasszisztensként dolgozom. Leginkább a mikroszkópos diagnosztika érdekel. Itt lehetőségem nyílt arra, hogy mind a két szakmámban tanultakat hasznosítani tudjam

Peresztegi-Nagy Fanni laborasszisztens

Peresztegi-Nagy Fanni vagyok, okleveles biológus. A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karán végeztem el az alapképzést, melynek során átfogó ismeretet szereztem a biológia és határtudományainak alapvető törvényszerűségeiről, összefüggéseiről. Az állattarás mindig is életem része volt, sokéves tapasztalatot szereztem benne a kutyáktól és macskáktól kezdve a lovakon át a hüllőkig. Az egyetemi képzés, valamint hobbim során megszerzett elméleti, és gyakorlati tudásomat egyaránt sikeresen alkalmazom a labordiagnosztikai eljárások során, miközben munkámmal szeretett kedvenceink gyógyulásához járulhatok hozzá.